От началото на тази седмица е засилено полицейското присъствие на територията

...
От началото на тази седмица е засилено полицейското присъствие на територията
Коментари Харесай

Повече полиция в Шекер махала след множеството палежи


От началото на тази седмица е засилено полицейското наличие на територията на Шекер махала в Пловдив, където през последните няколко дни породиха умишлени пожари в нерегламентирани сметища. За това осведомиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

От горящите боклуци, измежду които имаше доста автомобилни гуми и кабели, се стигаше до огромно задимяване, а вероятността огънят да се разпростре върху близки жилищни здания или други обекти е била действителна.

На множеството сигнали от обезпокоени жители навреме са реагирали екипи на пожарната, а в полицията се реализират нужните дейности за определяне на причинителите.

В тази връзка от управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е основана организация, с цел да не бъдат позволени и други сходни палежи.

Сред набелязаните превантивни ограничения в ежедневната активност на чиновниците на реда е сложена и задача за непрекъснато наблюдаване на местата в града, за които има информация за запалвания на струпани купчини с боклуци. За Шекер махала като такива зони се обрисуват към улиците „ Дилянка ”, „ Звънче ”, „ Лайка ”, бул. „ Васил Априлов ” и моста на „ Ален мак ”.

За тях е очакван денонощен полицейски надзор, а обходът им се реализира по график от екипи на Трето районно управление (на МВР) и секторите „ Общинска полиция ”, „ Специализирани полицейски сили ” и „ Пътна полиция ”.

В обсега на посочените ограничения е допустимо да влязат и други квартали в Пловдив.

При забелязване на хора, които палят боклуци на публични места, униформените ще бъдат безкомпромисни. От полицията припомнят, че всеки открит извършител предстои на съответните наказателни наказания от способените институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР